AT-G60 alap kivitelek

A légbevezető alkalmas gáztüzelésű berendezések égési levegőjének méretezett ellátására, illetve egyéb célú méretezett levegőellátásra. Ezek az alap, vagy más néven standard kivitelek. Négy alapkivitele létezik a légbevezetőnek. Kereskedelmi forgalomba egy típusú egységcsomag kerül, amelyből mind a négy alaptípus összerakható. A termék csomagolása tartalmazza alapkiszerelésben a szűrőt, és az AT-K125 külső rácsot is. A szűrő csökkenti adott nyomáson az átáramló levegő mennyiségét, kérjük, vegye figyelembe a termékekre vonatkozó jelleggörbéket. A beépítéshez lehetőség szerint előre készítsék el a falban a furatot, melyet bélelhet bármilyen anyagú csővel (amely lejtsen kifelé), de javasoljuk az NA 125 méretű KG-PVC csövet, melyhez termékeink illeszkednek. A béléscső elhelyezésétől el lehet tekinteni, ha a furat pormentes és a légbevezető csonkjához képest keresztmetszet csökkenése nincs. A termék elhelyezésének tekintetében javasoljuk a magasabb helyen történő beépítést, de a szűrő nélküli változat elhelyezhető megfelelő tartó esetén akár radiátor mögé is, illetve amennyiben 2 db légbevezető kerül beépítésre gravitációs légáram kialakításra, tartsa be a tervező által figyelembe vett magasság különbséget. A betervezés során figyelembe kell venni az összekötő cső, illetve a külső rács ellenállását is.

A csomagolási egységben található:
- 1 db AT-G60 fedlap hangcsillapító, hőszigetelő betéttel
- 1 db AT-G60 rögzítő lap termosztát foglalattal
- 1 db AT-G60 szűrő
- 1 db AT-K125 külső kerek esővédős rács
- 1 csomag csavar, és tipli (4-4 db)
- Dokumentáció:
Műbizonylat, Jótállási jegy, Kezelési útmutató, Beépítési előírás, Termékleírás

Szűrő nélküli változatok:

AT-G60:
Legegyszerűbb változat szűrő, és termoelem előkészítés nélkül. Mivel a gyártás során a termoelem előkészítés minden elkészült darabban benne van, ezért ha ilyen típust kívánnak elhelyezni, a termoelem foglalatául szolgáló keresztet a csőcsonkból ki kell törni.

Befoglaló méretek:

Robbantott ábra:
rögzítő lap kitörendő kereszttel + fedlap: rögzítő lap + fedlap:


AT-G60-TE:
Termoelem előkészítéses légbevezető. A nyílt égésterű tüzelőberendezések légellátására leggyakrabban használt termékünk. Termoelem előkészítéses légbevezető. A csomagban található alkatrészeket összeszereljük, a szűrőt kihagyva. Jelleggörbéje megegyezik az AT-G60-as termékkel
Befoglaló méretek:

Robbantott ábra:
rögzítő lap + fedlap:


Szűrős változatok:

AT-G60-Sz:
Szűrős légbevezető. Mint AT-G60, csak a szűrőt be kell ragasztani a szürke hangcsillapító betétre. A csomagolás során a jobb formatartás végett a szűrőbetétből nem távolítjuk el a kistancolt közepét, ezt a beragasztás után kell megtenni. Szűrőelhelyezés folyamata: 1. a szűrő körgyűrűről eltávolítjuk az öntapadós részt takaró fóliát. 2. középpontosan felragasztjuk a hangcsillapító betétre. 3. eltávolítjuk a szűrő közepét, melyen rajtahagytuk a fóliát.

Szűrő behelyezése:
Az AT-G60-Sz/Sz-TE beépítéséhez a csomag teljes tartalmát fel kell használni. A szűrőbetét közepét ki kell venni felhasználás előtt, az csak a szűrőt védi a deformációtól, az nem terméktartozék. A szűrőt ezután a fedlap hangcsillapító lemezéhez kell ragasztani az azon lévő öntapadó felülettel. A felragasztást körkörösen végezze a fehér gyűrű mentén. Ezek után a fedlapot felpattinthatja rögzítő lapra.

Befoglaló méretek:

Robbantott ábra:
rögzítő lap a kitörendő kereszttel+szűrő+fedlap: rögzítőlap kereszt nélkül+szűrő+fedlap a szűrő helyével:


AT-G60-Sz-TE:
Szűrős termoelem előkészítéses légbevezető. Mint AT-G60, csak a szűrőt be kell ragasztani a szürke hangcsillapító betétre. A csomagolás során a jobb formatartás végett a szűrőbetétből nem távolítjuk el a kistancolt közepét, ezt a beragasztás után kell megtenni. Szűrőelhelyezés folyamata: 1. a szűrő körgyűrűről eltávolítjuk az öntapadós részt takaró fóliát. 2. középpontosan felragasztjuk a hangcsillapító betétre. 3. eltávolítjuk a szűrő közepét, melyen rajtahagytuk a fóliát. Az AT-G60-Sz-TE jelleggörbéje megegyezik az AT-G60-Sz jelű légbevezetőével.

Befoglaló méretek:

Robbantott ábra:
rögzítő lap + szűrő + fedlap: rögzítőlap + szűrő + fedlap a szűrő rögzítés helyével: